Gyengénlátó Változat

Szúnyogok elleni védekezés – felhívás

Tisztelt Gönyűiek!

 

Az árhullám levonulását követően aktuálissá válik a szúnyogok elleni biológiai védekezés megkezdése, kiterjesztése.

A szúnyogok fejlődéséhez állóvízre van szükség, a víz közelébe, vagy felszínére rakott petékből szúnyoglárvák fejlődnek ki, majd a fejlődést, növekedést, bebábozódást követően kelnek ki a kifejlett szúnyogok, amelyek már szaporodásra is képesek.

Segítségüket szeretnénk kérni a településünk területén található állóvizes helyek felderítésében! Azokat helyeket keressük, ahol tartósan nagyobb mennyiségű csapadékvíz gyűlt össze az elmúlt időszakban, így azok a szúnyogok tenyészhelyei is lehetnek. A felderített helyeken önkormányzatunk szerződött partnere biológiai módon végzi el a szúnyoggyérítést.

Kérjük, hogy a biológiai gyérítésre javasolt helyszínekről pontos leírást mellékeljenek, ezeket e-mailben (muszaki##kukac##gonyu.hu), vagy személyesen juttassák el hozzánk!

A helyszínek megadásához tetszőleges mobiltelefonos, térképes alkalmazás is használható, amely képes a településünk térképén "jelölő" elhelyezésére, GPS-koordináták meghatározására. A bejelentéseket koordináták nélkül is el tudjuk fogadni, ebben az esetben részletező helyszínleírással, fotókkal tudják segíteni a munkánkat!

 

Segítségüket megköszönve:

Major Gábor
polgármester

E-mail

További oldalak