Gyengénlátó Változat

Sajtóközlemény (záró)

KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022 - "HIÁNYZÓ KERÉKPÁRÚT SZAKASZ FEJLESZTÉSE GYŐR-GÖNYŰ KIKÖTŐ - GÖNYŰ TELEPÜLÉS 1. SZÁMÚ FŐÚT MELLETT 2838 M HOSSZBAN"

A KÖZOP Irányító Hatáságának vezetője 2014. szeptember 11. napján meghozott döntése értelmében Gönyű Község Önkormányzatának KÖZOP-3.5.0-09-11-2014-0022 kódszámú, "Hiányzó kerékpárút szakasz fejlesztése Győr-Gönyű kikötő - Gönyű település 1. számú főút mellett 2838 m hosszban" című pályázatát 198.913.756,- Ft összegű vissza nem térítendő támogatásra érdemesnek ítélte. A támogatás intenzitása 100%. A projekt az Európai Regionális Fejlesztési Alapból, valamint a XIX. Uniós Fejlesztések fejezet 2. jogcímcsoport Közlekedés Operatív Program előirányzatából került finanszírozásra.

SajtokozlemenyA Támogatási Szerződés aláírására és egyúttal hatályba lépésére 2014. október 21. napján került sor. A projekt megvalósításának tényleges kezdő dátuma 2014. július 28. napja volt. A projekt célja a kerékpározás részarányának növelése volt a helyközi közlekedésben Győr-kikötő és Gönyű között, továbbá a közlekedésbiztonság javítása a kerékpárforgalom elválasztásával a jelentős gépjárműforgalommal, azon belül is a nehézgépjármű-forgalommal érintett útszakasz mentén. A projekt célcsoportjai elsődlegesen a kerékpárral, illetve a potenciálisan kerékpárral közlekedők voltak: azok, akik Gyönyűn élnek (és Győr intézményeit, szolgáltatásait vagy a kikötő munkahelyeit akarják elérni kerékpárral és korábban nem tudták), valamint azon kerékpárral túrázók, akik a megépítendő létesítményen keresztül a Duna-menti kerékpárutat, az EuroVelo hálózatot kívánják használni. Másodlagos célcsoport a gépjárművel közlekedők voltak, azok akik számára a közlekedés egyszerűbbé vált a projekt megvalósításával (akik számára a megnövekvő kerékpáros-forgalom akadályt jelentett). A projekt keretében 2.838 m hosszban kerül 2,6 m burkolatszélességű kerékpárút került kiépítésre. A jelen pályázat során megvalósításra került hiányzó kerékpárforgalmi létesítmény összefüggő hálózatot alkot a Győr-Gönyű kikötő területén már megépült kerékpárúttal és a Gönyű belterületén meglévő kerékpárutakkal, valamint a kisforgalmú utakkal. A korábban megvalósított kerékpárút-építési projektek csak a jelen pályázatban szereplő, eddig hiányzó kerékpárforgalmi létesítmény megépítésével váltak teljessé. Gönyű lakossága és az EuroVelo nyomvonal kerékpáros turisztikai használói számára a projekt keretében kiépítésre került létesítmény biztonságos kapcsolatot jelent a kikötővel, mely által a Győrbe kerékpárral történő munkába járás és a turisztikai forgalom is lehetővé válik. A kerékpározás népszerűsítését kampányokkal (Bringázz a munkába, Közlekedjünk együtt!, Eljutási verseny) és oktatással (Szuperbringa kampány) értük el.

2015. szeptember 30.
GÖNYŰ KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA

E-mail

Légszennyezettségi adatok

1970.01.01. 01:00
aktuális érték* (μg/m3) határérték % -ban
CO 0 0
NO2 0 0
NOx 0 0
O3 0 0
NO 0 -
Szélirány Nincs adat
Légszeny-nyezettségi index Kiváló
Megfelelő
Szennyezett
Erősen szennyezett
* Utolsó 1 óra csúszóátlaga.

További oldalak